Manor Park Renovation

Ottawa, ON

A major renovation of this house suggested that the existing kitchen was in the wrong spot. This kitchen renovation was part of a larger houses renovation which saw several walls removed and the major living spaces opened up to each other. The kitchen was also relocated to be adjacent to the garage and mud room.


A simple galley style kitchen is transformed by a row of patio doors behind an eating counter. It is functionally framed by a wall of slick pantry cabinets. The splash of red is big drama next to a soft palette of walnut veneer and white quartz. The dazzling white quartz countertop pops out against the stainless steel back splash and the steel framed glass -awning style- wall cabinet. Two tall glass cabinets in the pantry break up the rigorous lines and illuminate the crystal ware. The maple floor of the dining room and living room carry through into the kitchen to accentuate the connectedness and flow of these rooms, which open onto the back yard.




Photography by: William P. McElligott